Sundbybergs filmstudio är en filmklubb som tillhör Sveriges förenade filmstudios och drivs av Bio Bristol.

Vi visar film varannan onsdag kl 18.30.

Sundbybergs filmstudio hösten 2020

Planerad start är månadsskiftet september/oktober. Återkom för mer info.

 

Sundbybergs filmstudio våren 2020

26 februari
Till min dotter (Waad Al-Kateab, 2019)

Till min dotter är gjord av en kvinna boende mitt i krigshärden, utan någon som helst plats att fly till och som spenderat fem år åt att låta kameran gå. Dag som natt. Genom liv och död. Kvinnan heter Waad Al-Khateab och platsen är Aleppo i Syrien, där hon lever sitt liv, blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av IS och sen Ryssland. Och allt medan hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan. Filmen är gjord som ett kärleksbrev till Waads dotter Sama, för att hon en dag ska få se vad som utspelade sig i Aleppo när hon var för liten för att förstå.

11 mars
Atlantics (Mati Diop, 2019)

Souleiman arbetar på ett skrytbygge av ett torn i en förort till Dakar. Byggjobbarna har inte fått betalt på flera månader och till slut får de nog och ger sig iväg över havet i hopp om en bättre framtid. Souleiman älskar Ada men hon är bortlovad till en annan. Ett par dagar efter att han gett sig av drabbas Adas bröllop av en brand och en mystisk feber sprider sig. Samtidigt kommer Souleiman tillbaka för att träffa Ada en sista gång.

25 mars
Unga kvinnor (Greta Gerwig 2019)

Jo March reflekterar över sitt liv och berättar historien om March-systrarna, fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern.  Greta Gerwig filmatisering är baserad på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott och var i år Oscarnominerad för bl a Bästa film, Bästa kvinnliga huvudroll, Bästa kvinnliga biroll och Bästa manus baserad på annan förlaga.

8 april
En vit vit dag (Hlynur Pálmason, 2019)

Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef. När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimundur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. En berättelse om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.

22 april
The Peanut Butter Falcon (Tyler NilsonMichael Schwartz, 2019)

Feelgoodäventyr om 22-årige Zac som rymmer från ålderdomshemmet där han blivit placerad av myndigheterna, för att uppfylla sin dröm om att bli proffsboxare. På vägen uppstår osannolik vänskap och nya band knyts.