OM BIO BRISTOL

Bio Bristol är en ideell förening med syfte att visa film på anrika Bristol i Sundbyberg, en gång i tiden en biograf med över 500 sittplatser.

Hösten 2018 startade Bio Bristol Sundbybergs filmstudio, en filmklubb för alla som vill se kvalitetsfilm till billigt pris med trevlig stämning i Sundbyberg. Observera att lokalen i nuläget inte fungerar som biograf i första hand och att det därför inte finns biostolar utan ett mer vardagligt möblemang! Vi har försökt att välja bort de allra längsta filmerna. 🙂

Vi är en del av Kulturscen Bristol, tre föreningar som tillsammans arbetar för ett varierat program av hög kvalitet samt utveckling och bevarande av Bristol. Bio Bristol är en helt ideell förening som möjliggörs av medlemmarnas engagemang för biografen.

Vi arbetar mot att återställa Bristol till komplett biograf och har installerat nytt modernt 5:1 ljus, en fullstor bioduk och digital projektor enligt branschstandard. Våren 2020 köpte vi in riktiga biostolar som vi installerar under sommaren. Till hösten 2020 är Bristol som fullvärdig biograf återupprättad.

 

Frågor och funderingar om Bio Bristol? Maila oss på info@biobristol.se

Anna-Lena: annalena@biobristol.se

Tomas: tomas@biobristol.se

 

 

LÄS MER

Här följer länkar till artiklar som skrivits om Bio Bristol:

Bio Bristol nominerad till årets hjälte

Om den lyckade premiärkvällen (från Vi Sundbyberg/Stockholm Direkt)

Mitti skriver inför premiären

Vi i Solna/ Stockholm Direkt skriver inför premiären

Välkommen till en strålande filmhöst på Bristol!