Program

30 november

Bristol firar 80 år med tårta och en exklusiv visning av Renoirs Spelets regler från 1939. Biljetter kostar 80 kr och köpes i kassan innan visning. Filmen är på franska med svensk text.

 

21 december

Årets kortaste dag bjuder på kortfilm för både barn och vuxna.

I. 15:30 BARNPAKETET Stora galaxer äter stjärnor (29min)

II. 16:15 DET ANIMERADE PAKETET Filmer av guldbaggebelönade animatören Niki Lindroth von Bahr (38 min)

III. 17:00 DET SAMHÄLLSKRITISKA PAKETET Excess will save us (14 min) + Ingen lyssnar (15 min) + Nationell kris (4 min?)

IV. 18:00 PAKETET FÖR DE UNGA Topp 3 (44min) + Nattbarn (38 min)

V. 20:00 LOVE & ANARCHY-PAKETET Det bästa från filmfestivalen Love & Anarchy Shorts (90 min)

Biljetter köpes på plats innan visning. 60 kr per paket, gratis för alla under 15.

Kortfilmsdagen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och Folkets Bio.

 

27-29 december

Mellandagsbio. Aktuella kvalitetsfilmer, bland annat Sorry, we missed you (Ken Loach, 2019). Återkom för fullt program.

Sundbybergs filmstudio hösten 2019

Alla visningar börjar kl 18.30. Personligt medlemskap för HT2019 krävs. Kostnad 250 kr, betalas i kassan innan föreställningens början.

9 oktober: En komikers uppväxt
Rojda Sekersöz (Sverige 2019), 91 min

Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.

23 oktober: Lycklig som Lazzaro
Alice Rohrwacher (Italien 2018), 125min

Lazzaro är så god att han ibland misstas för att vara lite korkad. I den lilla italienska byn Inviolata arbetar han på en tobaksodling där tiden stått still. Arbetarna är närmast livegna och allt styrs av den fruktansvärda markisinnan Alfonsina de Luna. När hennes son Tancredi iscensätter sin egen kidnappning, blir Lazzaro hans vän och bundsförvant. En dramatisk händelse gör att de kommer ifrån varandra, men för Lazzaro är deras vänskapsband så starkt att han kan resa genom tid och rum för att återförenas med Tancredi.

6 november: Woman at war
Benedikt Erlingsson (Island 2018), 101 min

Halla har börjat få misstänksamma blickar. Kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infrastruktur? Halla försöker bibehålla sin hemliga identitet medan hon förbereder sig för sig för sitt största projekt: sabotaget mot aluminiumindustrins exploatering av det isländska höglandet. Men samtidigt gör sig hennes kanske största dröm påmind: att få bli mamma. Halla har fått veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina äntligen har godkänts, och nu måste hon välja sin väg.

20 november: House of Hummingbird
Kim Bo-ra (Sydkorea 2018), 138 min

Korea 1994. Under sommaren har Sydkorea drabbats av Fotbolls-VM-febern och Nordkorea sörjer den nyligen avlidne diktatorn. Eunhee ser allt detta i förbifarten, när hon dagdriver igenom Seoul. Överallt är hon en outsider, i skolan är klasskamraterna tråkiga, hemma bråkar föräldrarna och hennes bror slår henne. Ingenting berör henne förutom när en ny lärare från Kina anländer. Sommaren som såg ut att bli en vanlig tråkig sommar kommer förändra allt.

4 december: Aurora
Miia Tervo (Finland 2019) , 106 min

Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.

18 december: Smärta och ära
Pedro Almodóvar, (Spanien 2019), 113 min

Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans restaurerade filmer få nypremiär. Samtidigt plågas han av diverse krämpor, och än mer av en tomhetskänsla – vad betyder yrkesframgångar, och varför ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma. Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet. Den nutida Salvador pysslar om sin åldrade, alltjämt vasstungade mor och återser en gammal kärlek.

 

 

 

 

Skicka ett mail till info@biobristol.se om du vill ha information i din mailbox!